Pui cu mango si dovlecei
Mod de preparare
O mancare exotica, dulce-picanta, eleganta si foarte apetisanta.Ingrediente:
doi piepti mici de pui, dezosate, doua fructe de mango, trei dovlecei, o lingura de zahar brun, ulei, sare, piper su un ardei rosu mic iute.
Preparare:
Toaca bucatele carnea de pui si pune-o la calit in ulei incins. Adauga ardeiul iute tocat marunt si un praf de sare. Curata fuctele de mango, taie-le bucatele si adauga-le peste pui. Acopera si lasa totul sa se inabuse cateva minute. Adauga o lingura de zahar, putina apa si amesteca bine. Lasa sa fiarba inabusit pana se fragezeste carnea. In paralel, curata dovlecii, feliaza-i si asaza-i intr-o tava, care merge la cuptor, in mai multe straturi. Stropeste-i cu ulei, iar deasupra lor aranjeaza amestecul de pui cu mango. Da totul la cuptor pentru 30 de minute. Serveste mancarea calda.
Sfat Eva: Poti renunta la ardeiul iute si sa-l inlocuiesti cu un ardei gras rosu.