Pui cu linte în stil marocan
Mancaruri / 25.01.2018

Ingrediente

 
8 pulpe superioare de pui, dezosate și fără piele
2 linguri cu ulei de măsline
2 căței de usturoi, pisați
1 lingură cu chimion măcinat
1 lingură cu semințe de coriandru măcinate
1 lingură cu boia dulce
1/2 linguriță cu sare
1 ceapă mare, tocată mărunt
50 grame de linte roșie
400 grame conservă de roșii tocate
1 lingură cu ketchup
700 ml supă de pui
1 baton de scorțișoară
200 de grame de caise uscate, întregi
mentă verde

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Freacă pulpele de pui cu o lingură de ulei de măsline.
Amestecă usturoiul, chimionul, coariandrul, boia, sarea și freacă pulpele pe ambele părți cu acest amestec.
Încinge o cratiță antiaderentă cu capac, pune bucățile de pui și lasă-le la foc mediu timp de cinci minute pe ambele părți, până devin aurii. E necesar să le călești în două tranșe dacă nu încap toate.
Scoate puiul din cratiță, adaugă uleiul rămas și călește ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă restul de ingrediente, în afară de mentă, și lasă la fiert până dă în clocot.
Pune bucățile de pui deasupra, împreună cu zeama pe care și-au lăsat-o.
Acoperă cratița, pune-o la cuptor și las-o timp de o oră și jumătate, până când carnea este fragedă iar sosul s-a îngroșat.
Presară frunze proaspete de mentă înainte de a servi.
Se poate servi cu garnitură de cușcuș sau orez.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro