Pilaf de orez cu ciuperci
Mancaruri / 21.06.2013

Ingrediente

Pentru 4-6 portii :o cana de orez (de 250ml),500g ciuperci proaspete,o ceapa mare,un morcov mare,o cana (eventual + jumate) de apa,o lingura de boia,marar,, cateva masline negre pentru ornat,piper mozaic Kotany.,sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie adaugata). Separat fierbem orezul dupa instructiunele de pe pachet si cand ciupercile sunt gata il amestecam cu compozitia pt ciuperci si mararul tocat marunt . Se acopera oala cu un capac si se mai lasa pe foc cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele.Se serveste ornat cu marar proaspat si cateva masline.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro