Peste scazut la tigaie (dietetic)
Mancaruri / 13.03.2013

Ingrediente

Peste 1 kg Ceapa alba 5 buc Apa 1 pah Sare 0.5 lingurite Zahar 1 lingurite Otet 1 linguri Frunza de dafin 3 buc Piper negru(boabe) 5 buc Ulei de floarea soarelui 1 linguri Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc) 1 lingurite

Mod de preparare

1 Pregatiti pestele si curatati ceapa - le spalati bine. 2 Ceapa o taiati bucati mai mari - julien si jumatate din ea o puneti intr-o tigaie adanca - tigaia nu trebuie unsa cu nimic si nici incalzita. 3 Pestele il taiati bucati portivite si aranjati peste ceapa - vedeti ce tigaie aveti si cat peste luati ca sa va iasa bine. Ar fi perfect pestele sa incapa exact cat este suprafata tigaii. 4 Restul de ceapa distribuiti uniform peste peshtele din tigaie.Intr-un pahar de 250 ml puneti sarea, zaharul si otetul. 6 Adaugati apa cat sa umpleti paharul, amestecati bine sa se dizolve toate ingredientele. 7 Turnati aceasta marinada peste ingredientele din tigaie, mai adaugati 1 lingura de ulei, piperul, mirodeniile, frunza de dafin rupta putin. 8 Puneti capacul peste tigaie, aprindeti focul si cand incepe sa fiarba compozitia faceti focul mic si lasati sa se innabuse cam 30 de minute.9 Dupa 30 de min puteti servi pestele, observati ca ceapa se topeste si devine ca un sos - asezoneaza perfect pestele. 10 Serviti pestele imediat sau rece, in ambele cazuri este delicios. Pofta Buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro