Ingrediente
Otet: cativa stropi Boabe de piper: cateva dupa preferinte Zeama de lamaie : 1-2 linguri Gelatina: un pliculet Peste (pastrav): 2 Vin alb: 50 ml Morcov: 1 Telina: o bucata mica Rosii cherry: 6-8 Ceapa: 1 Sare: dupa gust Sare grunjoasa: o lingurita Patrunjel: o legatura
Mod de preparare
Pentru inceput, pregatim pestii, ii spalam, ii curatam de solzi, de branhii, scoatem intestinele, le taiem capetele, ii scurgem de apa, ii punem pe o farfurie, apoi ii dam cu sare grunjoasa si ii lasam la frigider, timp in care ne ocupam de legume. Curatam legumele (morcovul, ceapa, telina si pastarnacul) si le punem la fiert, intregi, in apa cu sare. Cand s-au fiert, aruncam ceapa, iar restul legumelor fierte le pastram daca dorim sa le servim cu pestele. Dupa ce am scos legumele, adaugam 50 ml de vin alb in supa, putin otet, sare dupa gust, zeama de lamaie (dupa gust) si cateva boabe de piper. Dam un clocot, dupa care adaugam rosiile cherry si le lasam putin in apa clocotita. Le scoatem cu o paleta deoparte, apoi adaugam pestele. Lasam pestele la fiert pentru 10-15 minute. Scoatem pestele cand e gata si il portionam cu un cutit bine ascutit avand grija sa nu se rupa. Iar supa o strecuram. Punem un pliculet de gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si lasam 10 minute. Dupa 10 minute, topim gelatina pe baie de apa, amestecand in continuu, apoi lasam sa se raceasca. Amestecam gelatina cu supa. Asezam feliile de pastrav si alaturi, rosiile cherry. Cine doreste, poate pune si legumele celelalte (eu nu le-am pus). Turnam supa apoi peste si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, dam la frigider pana a doua zi cand servim cu decor de patrunjel. P.S: Puteti folosi in loc de pastrav, stiuca sau salau.