Ingrediente
Ingrediente: 500g de cartofi, 2 conserve de ton in ulei( aprox.250 gr), 4-6 fileuri de ansoa, 1 catel de usturoi, 150g maioneza, 2 castraveti murati, 2 lg de capere, o maslina, sare si piper.
Mod de preparare
Se fierb cartofii in apa cu sare, apoi se paseaza, lasandu-se la racit. Se scurge tonul de ulei si se adauga peste cartofi. . Am taiat marunt fileurile de ansoa, f.f.f.sarate si am adaugat caperele(seamana cu boabele de mazare, doar ca au forma conica, nu rotunda). Se amesteca si acestea, impreuna cu maioneza, usturoiul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper. Compozitia se pune pe un platou si se modeleaza cu mainile si cu o lingura de lemn, forma unui peste. Se decoreaza cu maioneza si cu felii de castraveti. Se taie castravetii murati felii, iar acestea pe jumatate. Se formeaza solzii, ochii si gura din castraveti. Pentru efect, se pune o maslina in gura pestelui ;-) O reteta de mare efect, foarte simpla si gustoasa!