Ingrediente
1 buc. lamaie; 1 ceasca ulei de masline; 4 buc. cartofi; 1 varf sare; 1 buc. ardei gras rosu; 1 varf piper; 2 buc. pastrav; 1 buc. leg.patrunjel verde
Mod de preparare
Cartofii si ardeiul se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Se lasa la fiert aproximativ 30 minute, ca sa nu se sfarame (cartofii). Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pastravul se curata de solzi si intestine, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper (sau condimente speciale pentru peste, dupa gust) si se pune pe gratarul incins. Pentru a nu se lipi, este mai bine ca pastravul sa se infasoare in hartie de copt unsa cu ulei de masline, si pachetul astfel format sa se aseze pe gratar. Se lasa aproximativ 20 minute, intorcandu-se din cand in cand de pe o parte pe alta, pana se rumeneste bine hartia. Se serveste pestele alaturi de cartofii nature, stropit cu sos de lamaie (suc de lamaie amestecat bine cu putin ulei de masline, sare si piper). POFTA BUNA!