Ingrediente
250 gr pappardelle/ tagliatelle 600 gr midii 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 150 ml vin alb 2 linguri ceapa ciorii (chives/ arpagic) tocata marunt 100 gr parmezan
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa si o lingura de ulei de masline (in general, pappardellele fierb in jur de 8 - 10 minute). Se dau apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie incapatoare se pun cele 2 linguri de ulei de masline ramase si se calesc cei 4 catei de usturoi intregi, zdrobiti cu dosul lamei de cutit. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, se scoate si se adauga midiile spalate bine si scurse. Se calesc timp de 8 - 10 minute si se adauga vinul alb. Dupa ce alcoolul s-a evaporat, se adauga pastele, se amesteca bine si se mai lasa 3 - 4 minute. Se scot intr-un castron, se adauga parmezanul, se amesteca bine si se orneaza cu ceapa ciorii care da o aroma deosebita.