Paella cu pui şi fructe de mare
Mancaruri / 14.02.2013

Ingrediente

500 grame de creveti prefierţi 12 midii 400 grame de carne de pui dezosată 200 grame inele de calmar (calamar) 5 linguri de ulei de măsline 4 căţei de usturoi 1 frunză de dafin 1 ceapă albă 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 1 roşie mare 1 pahar de mazăre congelată 1 linguriţă de şofran 1 lingură rasă de boia de ardei dulce 1 litru supă de peşte sau pui 250 ml vin alb sec 500 gr orez

Mod de preparare

Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi puiul în cuburi potrivit de mari. Spălaţi bine midiile dacă sunt întregi. Tocaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeii julienne. Pregătiţi o tavă încăpătoare pentru toate ingredientele. Încingeţi într-o tigaie 2-3 linguri de ulei şi rumeniţi bucăţile de pui. Adăugaţi ceapa tocată şi usturoiul şi, la final, şofranul şi boiaua. După ce s-au rumenit, transferaţi-le în tavă. Sotaţi midiile în tigaia acoperită până se deschid. După ce s-au deschis, transferaţi-le în tavă. Adăugaţi în tavă roşia tăiată mare (fără sâmburi), inelele de calamar, orezul spălat, supa şi vinul. Amestecaţi bine ingredientele, adăugaţi o foaie de dafin şi introduceţi tava la cuptorul încins la 170 de grade pentru 40-45 de minute până când toată supa s-a evaporat. În ultimele 15 minute adăugaţi boabele de mazăre fără să amestecaţi prea tare în paella. Paella se serveşte fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor, cu sferturi de lămâie lângă. Pentru o paella de efect, folosiţi câţiva creveţi mari, întregi, pentru decorare. Adăugaţi-i în a doua jumătate a procesului de preparare şi evitaţi amestecarea acestora – la fel ca şi a midiilor dacă folosiţi unele întregi – cu restul ingredientelor.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro