Paella cu fructe de mare
Mancaruri / 08.02.2013

Ingrediente

600 g orez 300 g creveti rose 200 g scoici curatate 200 g scoici cu cochilie 150 g calamari Ulei de masline O ceapa 2 catei de usturoi Colorant pentru paella (putem folosi si boia) 4 cuburi de concentrat supa de peste Sare

Mod de preparare

Proportia apei este stricta 1:3. Pentru 600 g de orez am folosit 1800 ml apa pe care am pus-o la fiert cu cele 4 cuburi de concentrat de supa de peste. Cand a inceput sa fiarba am stins focul. Se pune ulei intr-o tigaie (de preferat care nu lipeste) dupa care se prajesc pe rand: mai intai calamarii pe care i-am prajit in jur de 7 minute pentru ca au lasat apa si au fost gata cand au inceput sa se rumeneasca. Apoi am calit crevetii pana au capatat o culoare rosiatica frumoasa. Apoi am calit si scoicile in jur de 5 minute agitand tigaia (nu se amesteca cu lingura pentru ca se desfac scoicile). Scoicile cu cochilie le-am scos mai repede lasandu-le pe celelalte sa se prajeasca pe indelete. Toate fructele de mare se scot intr-un castron si se pun deoparte. Mai punem putin ulei de masline in tigaie si punem ceapa tocata la prajit pana devine translucida . Apoi punem rosiile date prin razatoare si usturoiul taiat marunt si amestecam bine. Adaugam orezul si colorantul pentru paella. Lasam 2 minute dupa care punem supa de peste si putina sare. Amestecam toate ingredientele si apoi punem lingura departe. NU SE MAI AMESTECA DELOC! Lasam la foc moderat 25 de minute. Dupa 10-12 minute de cand a inceput sa fiarba adaugam trei sferturi din fructele de mare pregatite inainte. Cand e aproape gata aranjam ultimele fructe de mare pastrate. E gata cand a scazut toata apa de pe orez si a capatat o culoare aurie, prajita. Pofta buna si happy valentine's!!!!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro