Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii
Mancaruri / 21.11.2011

Ingrediente

1 conservă de roşii decojite
3 căni şi jumătate de apă (se cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă)
1 cană mare de orez cu bob lung
1 lingură de ulei
1 lingură de seminţe de chimen
6 caţei de usturoi tocat
1 ceapă tăiată mărunt
4 linguriţe praf de supă de pui (din orice plic cu supă instant)

Mod de preparare

Taie roşiile decojite în bucăţele. Pune sucul de roşii cu o cană într-un vas şi adaugă peste el apă cu aceeaşi cană, astfel încât să ai trei căni şi jumătate de lichid. Pune cele 4 linguriţe de supă instant în apa cu sosul de roşii. Într-o tigaie mare, încălzeşte uleiul la foc mediu. Adaugă orezul cu bob lung şi amestecă uşor până când boabele devin aurii. Adaugă peste căţeii de usturoi tocaţi, ceapa tăiată mărunt şi chimenul. Ţine totul la prăjit aproximativ un minut şi adaugă roşiile tăiate bucăţele. Ţine pe foc tigaia până când roşiile devin o pastă. Adaugă deasupra cele trei căni şi jumătate de apă cu sos de roşii. Lasă totul să fiarbă la foc mic. După aproximativ 10, 15 minute ar trebui să apară bulbucii specifici orezului care dă în clocot. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă în continuare la foc foarte mic, până când lichidul este absorbit de boabele de orez, deci încă 15 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro