Orez cu mazare si carne de porc
Mancaruri / 10.03.2009

Mod de preparare

O combinatie inedita, extrem de gustoasa si care se prepara foarte usor si rapid.

Ingrediente si cantitati:


400 g carne de porc (pulpa sau spata)
1 cana orez (preferabil, orez brun, dar poate fi folosit si orez obisnuit)
1 cutie mazare de 450-475 g
2 cani supa (sau apa)
1 ceapa mica
1 lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi
verdeata
ulei
sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:


1. Taie carnea bucatele. Caleste-o in ulei incis, adauga usturoiul tocat fin si ceapa taiata marunt.
2. Adauga putina supa si lasa la fiert 10-15 minute, acoperind vasul cu un capac.
3. Adauga sare si piper macinat, dupa gust.
4. Adauga pasta de tomate si restul de supa si lasa sa fiarba.
5. Adauga orezul. Amesteca bine si lasa mancarea la cuptor aproximativ 30 de minute, la foc mic.
6. Scoate vasul din cuptor, adauga mazarea, amesteca usor si mai lasa totul la cuptor aproximativ 10 minute.
7. Adauga verdeata proaspata, tocata marunt.

Se obtin 6 portii.


Sfat Eva:
Poti inlocui carnea de porc cu sunculita.

De asemenea, poti renunta la pasta de tomate, dar, in acest caz, adauga in mancare, inainte de a incorpora orezul, un ardei rosu taiat bucatele.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro