Obletel crocant
Mancaruri / 20.03.2013

Ingrediente

1 kg obletel proaspat,300 ml ulei,sare,200 g pesmet,cateva scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor.Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante,pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi.Acest tip de p[este se consuma cu totul,fara cap,nemaifiind nevoie sa scoatem oasele. Pofta buna! Sfat;In acelasi mod obletelul se poate praji tavalit prin malai grisat.Iese la fel de crocant si bun.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro