Ingrediente
muşchi de vită fasonat - 1,650 kg
piper negru măcinat
piper roşu boabe
rozmarin 2 crenguţe
smântână lichidă - 800 ml
unt - 50 g
usturoi - 2 căţei
dovlecei - 250 g
vinete - 250 g
roşii cherry 200 g
ceapă salote - 200 g
ardei gras - 200 g
ulei de masline - 80 ml
vin alb - 150 ml
oţet balsamic - 30 ml
Mod de preparare
Muşchiul de vită se taie în 10 bucăţi şi se marinează în amestecul obţinut din 50 ml ulei de măsline, 75 ml vin alb, sare, piper şi 2 crenguţe de rozmarin
Se acoperă tava şi se introduce la frigider pentru minim 3 ore.
Se prepară sosul de piper roşu din boabe de piper roşu, pe care le lăsăm să fiarbă în 75 ml vin alb, se adaugă smântâna lichidă, şi se fierbe timp de 5 minute. Spre sfarşitul fierberii se adaugă câteva felii de unt. Se ţine la cald până la momentul servirii
Se pregăteşte un sos pentru legume din usturoi tocat mărunt, sare, piper proaspăt măcinat, 30 ml ulei de malsine şi 30 ml oţet
balsamic.
Feliile de muşchi de vită se scot din marinată, se şterg şi se frig pe grătarul încins timp de 3 minute pe fiecare parte. Din când în când se ung feliile cu sosul de marinată.
Separat, se frig pe grătarul încins vinetele şi dovleceii tăiate felii, ceapa şi ardeiul gras tăiate sferturi şi roşiile cherry întregi. După ce s-au
fript, se stropesc cu sosul de legume preparat.
Se aşază legumele preparate în mijlocul farfuriei, deasupra muşchiul de vită la grătar şi deasupra sosul de piper roşu.
Sfatul bucatarului:
Muşchiul de vită se poate înlocui cu cotlet de porc sau piept de pui, iar legumele la grătar cu piure de cartofi sau ciuperci cu bacon, şi cascaval.
Reţetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions