Musaca de conopidă
Ingrediente
1 conopidă,
500 grame carne macră,
1 ceapă,
3 linguri unt,
1 ou,
sare,
piper,
2 linguri pesmet.
Mod de preparare
Se rupe conopida în bucheţele, fără cotoare, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare.
Se scurg de apă.
Carnea tocată se căleşte cu o ceapă tocată mărunt.
Se adaugă un praf de piper, sare şi un ou.
Se unge o formă cu unt, se presară pesmet.
Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal.
Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară pesmet, se adaugă o lingură de unt.
Se pune la cuptor. Când este gata se răstoarnă.
la aceasta reteta lipseste ceva...daca poza alaturata retetei este corecta inseamna ca lipseste ceva in reteta care sa fie liant intre conopida si carnea tocata...