Ingrediente
2 kg cartofi 4 morcovi 150 g soia granule 4 cepe mari 1 catel de usturoi ulei sare 2 linguri margarina 1 legatura marar sos de rosii 3 linguri faina
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam si ii fierbem. Din ei facem un piure peste care adaugam morcovii dati prin razatoare, margarina si sarea. Ceapa o calim in ulei incins. Peste ea adaugam soia, o cana cu apa si legatura de marar tocata marunt. Amestecam pana ce soia se umfla. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina sau pesmet. Putem folosi si hartia de copt pentru a evita ca mancarea sa se lipeasca de tava. Adaugam un strat de piure, apoi umplutura de soia. Catelul de usutroi se zdrobeste si se caleste 1 minut intr-o lingura de ulei. Se adauga 1/2 de lingura de faina, se amesteca, apoi se stinge imediat cu apa (200 de ml.) calda. Se da intr-un clocot si si se toarna peste musacaua pregatita in tava. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos de rosii.