Musaca de cartofi cu carne
Mancaruri / 23.01.2004

Mod de preparare

Este potrivita mai ales pe timp de iarna, dar merge oricand nu mai stiti cum sa combinati cartofii cu carnea. Ingredientele sunt pentru 2 portii.

Ingrediente: 200 g. carne de vita, 40 ml. ulei, 300 g. cartofi, 10 g. faina, un ou, 15-20 g. smantana, 10 g. verdeata, 4-5 g. sare, 100 g. sos de rosii.

Mod de preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa circa 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pana scade complet lichidul.

Separat, cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie felii si se asaza intr-o tava, alternand un rand de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste musaca se adauga sucul de rosii, apoi i se da fata cu un aluat subtire, pregatit din faina, smanatana si ou, care se intinde pe suprafata mancarii.

Se introduce tava (cratita) in cuptor, unde se lasa pana cand cartofii se inmoaie bine.
  • ELENA, miercuri, 19.12.2012 08:34
    MUSACA

    ESTE FOARTE FOARTE BUNA COPII MEI O ADORA

  • cata, duminică, 24.07.2011 10:32
    nu stiu

    o fii bun oare?

  • tudor, marţi, 15.12.2009 11:48
    musaca

    Este cea mai buna reteta de musaca pe care am incercat-o, aveti incredere!

  • reitu mariana, vineri, 04.07.2008 22:27
    arta culinara

    cum sa pregatesti cat mai placut un meniu

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro