Mucenicii de la bunica
Mancaruri / 24.02.2013

Ingrediente

Pentru aluat 1 kg faina, 250 g zahar, 500 ml lapte dulce, 4 oua, 150 ml ulei, 25 g drojdie de bere, 1 praf de sare, arome (esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie) Pentru insiropat 200 ml apa, ½ baton de vanilie, 150 g zahar. Pentru garnisit 200 ml miere de albine, 200 g miez de nuca macinat.

Mod de preparare

Se prepara o maia din drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina, apoi se lasa la dospit 30-40 de minute, la loc caldut, pana se dubleaza ca volum. Se amesteca maiaua cu restul de faina, se adauga ouale batute, restul de lapte caldut, in care s-a dizolvat zaharul si se framanta bine. Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare pana cand aluatul este omogen si elastic. Se lasa la crescut circa 40 de minute, la loc cald. Din aluatul preparat, se modeleaza pe planseta suluri din care se “confectioneaza” 8-uri cu inaltimea de 8-10 cm si se asaza in tava unsa si tapetata cu faina. Se lasa sa creasca inca 20 de minute, apoi se coc in cuptorul bine incalzit, circa 45 de minute. Din zahar, apa, vanilie se prepara un sirop consistent care se toarna peste mucenicii fierbinti si dupa ce se insiropeaza, se ung deasupra cu miere, se presara cu nuci macinate si se servesc.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro