Ingrediente
Pt. minibriose: 500g faina, 250g margarina, 250g telemea de vaca Hochland, 50g cascaval Hochland, 1 ou, 1 pliculet de drojdie uscata(7g), o lingura de sare. Pt. crema: 300g telemea de oaie Hochland, 200g smantana, 50g cascaval Hochland, marar. Pt. ornat: 100g somon afumat, marar.
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas incapator, se amesteca si se formeaza o bila. Se lasa la odihna 30 de minute. Apoi, aluatul se imparte in trei si din prima bucata se formeaza bilute care se pun in fiecare adancitura din tava. Eu am o tava speciala pentru minibriose, dar cine nu are, poate sa faca din aluat bile mici pe care sa le turteasca si sa le adanceasca putin deasupra. Sau, am turtit biluta ca sa fac cosulete, astfel ca umplutura sa fie mai generoasa. Se dau la copt in cuptorul incins 10-15 minute, pana se rumenesc usor. Pt.crema: Branza de oaie se amesteca cu smantana si cu cascavalul ras si se presara putin marar. Daca e prea fluida, mai adaugati branza, daca e prea rigida, mai adaugati smantana.Trebuie sa fie fina astfel incat sa poata fi spritata, deoarece eu am folosit un pos, cu care am ornat minibriosele. Pt. decor: Somonul se taie in fasii subtiri care se aduna sul si se pun peste crema de branza peste care se mai presara putin marar. Verde ar fi ideal, dar eu am avut la congelator. Un aperitiv excelent, satios si elegant!