Ingrediente
- o ceapa mica - 5 linguri ulei de masline - 2 linguri patrunjel tocat - un plic de sofran - 1 kg. midii - 2 foi de dafin - 80 ml. de vin alb
Mod de preparare
Pentru inceput se spala bine midiile , curatand de toate impuritatile. Intr-o tigaie puneti la incins uleiul de masline cu ceapa tocata marunt ,o lingura de patrunjelul si 2 foi de dafin. Inainte ca ceapa sa se usuce, adaugati midiile in tigaie si gatitile pana se deschid, dupa inabusti cu vinul alb. Cand toate midiile sau deschis scoateti din tigae si inlaturati capacele ce nu contin muschiul, iar restul le tineti la cald acoperite. Acum peste sosul ce a ramas de la midii se adauga pliculetul de sofran, dizolvat in putin sos din tigae, si gatiti la foc mic pana se restrange intr-o crema densa. (eliminati foile de dafin inainte de a adauga sofranul) Puneti midiile intr-o farfurie si peste crema de sofran. Ornati cu patrunjel tocat si serviti imediat Pofta buna!