Melanzane parmigiana, cele mai bune vinete cu parmezan
Mancaruri / 21.04.2017

Ingrediente

3 vinete
2 sfere de mozzarella
150 grame parmezan ras
300 ml piure de roşii
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă cu zahăr
sare şi piper după gust
busuioc proaspăt

Mod de preparare

Curăţă vinetele şi taie-le felii, pe lungime.
Presară-le cu sare şi lasă-le timp de 10 minute până când încep să-şi lase zeama.
Într-o crăticioară, căleşte usturoiul tocat mărunt timp de trei minute în uleiul de măsline, apoi adaugă busuiocul, piureul de roşii, o linguriţă cu zahăr şi un praf de sare.
Lasă la fiert timp zece minute, amestecând din când în când.
Şterge feliile de vinete cu prosoape din hârtie.
Într-o tigaie din teflon unsă cu puţin ulei, prăjeşte feliile de vinete pe fiecare parte, până când se rumenesc puţin.
Într-o tavă sau un vas yena, toarnă un strat de sos, aşază un rând de felii de vinete, presară busuioc tocat mărunt, apoi un rând de mozzarella tăiată felii şi presară parmezan ras.
Repetă aceeaşi ordine de fiecare dată, până când vei avea trei straturi de vinete.
Ultimul strat trebuie să fie de mozzarella şi parmezan.
Pune tava la cutor, la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro