Mancarica de vita cu ciuperci si morcovi
Mod de preparare
Un fel apetisant. Asta este tot ce pot spune despre acest fel de mancare.Ingrediente:
- 700-800 de grame de pulpa de vita,
- trei, patru morcovi mai mari,
- 600-700 de grame de ciuperci,
- o lingura, doua de pasta de tomate,
- un pahar de vin alb,
- sare, piper, nucsoara rasa,
- un catel-doi de usturoi,
- ulei.
Preparare:
1. Pune bucata de carne de vita intr-o cratita cu ulei incins. Prajeste usor, pe fiecare parte, carnea. Pune cateii de usturoi. Pune vinul si lasa carnea la inabusit 15-20 de minute. Scoate carnea pe un fund de lemn si tai-o in felii, iar feliile in fisii, ca degetul. Pune carnea la loc in cratita, adauga o cana-doua de apa si las-o sa fiarba bine.
2. Curata morcovii si pune-i la fiert, in apa cu sare. Cand s-a patruns si este aproape fiarta, pune peste carne sare, piper, nucsoara rasa si o lingura-doua de pasta de tomate.
3. Scoate morcovii din apa si taie-i in felii groase. Nu arunca apa in care au fiert. Curata si taie in bucati mari ciupercile. Caleste-le in ulei incins 5 minute.
4. Intr-un vas mai inalt, care merge la cuptor, asaza bucatele de carne, imprastiate in toata tava. Pune bucatile de morcov printre ele, apoi ciupercile calite, cu tot cu sucul lasat. Pune un polonic doua de apa in care au fiert morcovii, potriveste de sare si piper si da totul la cuptor circa 30 de minute.
Sfat Eva: Poti pune in loc de pasta de tomate, un borcan mare de smantana amestecat cu o lingurita de faina. Obtii un sos alb delicios.