Mâncărică de vită cu ciuperci
Ingrediente
750 g carne,
400 g ciuperci,
1 lingură unt ,
1 linguriţă făină,
1 păhărel vin,
1 ceaşcă cu apă,
1 linguriţă pastă de tomate,
1 ceapă mică,
sare.
Mod de preparare
Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite.
Se pun într-o cratiţă în care se călesc împreună cu o ceapă tăiată mărunt.
Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri.
Când carnea este bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din umezeală.
Se adaugă linguriţa de făină şi se toarnă vinul şi apa, în care s-a amestecat o lingură de pastă de roşii.
Se potriveşte de sare, se acoperă, se pune la cuptor şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până carnea este pătrunsă bine.