Mancarica de fasole
Mancaruri / 14.04.2013

Ingrediente

500 de grame de fasole boabe 3 cepe marisoare 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 300 de ml. de bulion de rosii (sau 60 de grame pasta de rosii diluata cu apa) 3 catei de usturoi 1 lingura de pasta de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta) 2 foi de dafin 3-4 linguri de ulei sare, piper patrunjel verde tocat pentru presarat

Mod de preparare

Fasolea se curata de boabele innegrite sau patate si de orice impuritati, se spala bine in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Se scurge fasolea de apa in care a stat la inmuiat si se pune la fiert, dupa cateva clocote se schimba apa, se pune alta apa calduta si se lasa la fiert. Ceapa, morcovul, pastarnacul,se toaca marunt si se calesc toate in uleiul incins, se adauga sare, piper, pasta de ardei. Dupa ce s-au inabusit se pun peste fasolea scursa pe jumatate de apa. Dupa ce totul a fiert bine, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 2-3 clocote. Se adauga patrunjelul proaspat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro