Mancare de cartofi si ciuperci in sos de rosii
Mancaruri / 30.03.2013

Ingrediente

700 gr ciuperci 400 gr rosii in suc propriu 1 ceapa 1 morcov 1 catel de usturoi 1/2 ardei rosu 4 cartofi sare 1 lingurita sos iute piper 1 lingurita busuioc uscat patrunjel verde marar verde 3 linguri de vin rosu 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute. Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba. Rosiile le tocam cat mai mici si le dam drumul in tigaie. Lasam la foc potrivit sa fiarba cam 5-7 minute. Condimentam cu sare, busuiocul uscat si sos iute. La final punem vinul, patrunjelul si mararul verde tocat si tragem tigaia de pe foc Ciupercile le spalam bine sub jetul de apa. Le punem intr-o cratita cu apa, putina sare si piper si le fierbem 30 de minute, apoi le scurgem de apa. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii facem cuburi mai mari. In sosul pregatit punem ciupercile si amestecam bine. Turnam totul intr-un vas de ceramica, apoi punem cartofii. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in vas. Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam mancarea pana scade atat cat ne dorim, dar preparatul este bine facut. Se serveste asa ca preparat de post alaturi de o muratura sau poate fi folosita ca si ganitura!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro