Mancare cu carne de porc si varza dulce
Mod de preparare
Dupa atatea mancaruri usoare, de vara, e timpul sa incercati si cevaasortat cu carnea de porc. Varza cu carne, daca e facuta si intr-un vasde lut, poate fi un deliciu pentru intreaga familie.Ingrediente: Piept de porc, ceapa, ulei, varza dulce, suc de rosii,2-3 linguri de faina,1 cana de smantana, boia dulce de ardei si sare
Mod de preparare: Taiem carnea in bucati potrivite, ii dam sare si oprajim in ulei. O scoatemapoi intr-o strachina. In grasimea ramasa calim ceapa, adaugam varzatocata marunt si bucatelele de carne. In alt vas, din suc de rosii,faina, smantana, sare si boia, pregatim un sos care se toarna pesteamestecul din cratita. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba peplita la foc potrivit, pana cand carnea devine frageda.
Varza are 85 % apa,asa ca...cind pui si smantina,deja are prea mult lichid.Nu se pune suc de rosii,ci doua,trei rosii taiate cubulete,dar si sucul merge in lipsa de rosii.
varza lasa apa, asa ca ai grija daca ai tentatie de ai pune .
totusi nu inteleg fara apa cum se caleste ?ok am inteles ca se pune preamestecul dar totusi nu eeste deajuns ptr a se fierbe
cat suc de rosii ? nu se pune apa deloc?