MACROU AROMAT CU GARNITURA DE OREZ
Mancaruri / 13.03.2013

Ingrediente

macrou proaspat(eu am avut 3 bucati) sare piper 2 linguri ulei de masline sau susan sau fistic 3 fire de ceapa verde 3 catei de usturoi o bucatica de ghimbir proaspat un ardei iute jumatate de lingurita de lemongrass uscat(daca aveti proaspat si mai bun) zeama de la o jumatate de lamaie zeama de la o jumatate de limeta o lingurita de miere 2 linguri sos de peste pt garnitura: o punguta de orez basmati pt decor: frunze de ceapa verde

Mod de preparare

Pestele il spalam, il curatam de intestine, taiem capul si coada, apoi il taiem in doua pe lungime, il ungem cu putin ulei de masline, il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-un vas termorezistent pe care-l acoperim cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Taiem ceapa verde feliute si o punem la calit in o lingura de ulei de masline, o lasam sa se inmoaie si adaugam usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, toate tocate marunt. Le mai lasam 1-2 minute pe foc si adaugam si restul ingredientelor mai sus enumerate. Dupa ce au trecut cele 20 minute, scoatem vasul din cuptor si turnam peste peste tot sosul pe care l-am facut si mai dam la cuptor, fara folie de aluminiu pt inca 10 minute. Fierbem o punga de orez basmati conform instructiunilor de pe ambalaj, il punem frumos pe farfurie cu ajutorul unui inel, peste orez punem din sosul aromat in care s-a facut pestele si decoram cu feliute de frunze de ceapa verde.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro