Ingrediente
1 kg carne,
1 lingură unt,
4 cepe mijlocii,
1/2 linguriţă boia de ardei,
1 lingură bulion sau 5 roşii.
Pentru găluşte:
1 lingură unt,
1 ou,
2 linguri făină,
1 lingură apă,
sare.
Mod de preparare
Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte cu o lingură de unt sau cu ulei.
Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi se amestecă din când în când.
Când începe să se rumenească, se adaugă boiaua de ardei, bulionul de roşii sau roşiile curăţate de coji şi de seminţe, sare şi puţină apă.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, adăugând din când în când puţină apă, până ce se frăgezeşte carnea.
Separat se freacă o lingură de unt cu un ou, făină, puţină apă şi sare. Se amestecă totul bine.
Se ia cu linguriţa din pastă şi se dă drumul găluştelor în apă clocotită. Se ţin să fiarbă 10 minute.
Se scurg şi se pun în mâncare sau se servesc ca garnitură. Mâncarea trebuie să fie foarte fierbinte.