Ingrediente
ceapa 400g, ardei grasi 200g, vinete 400, dovlecel 300g, morcovi150g telina 150g fasole verde 200g varza dulce 300g usturoi 30g rosii 1kg verdeata 2 legaturi (patrunjel , marar) ulei sare, piper
Mod de preparare
Se curate legumele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se toaca ceapa si se caleste in ulei, se adauga morcovii, patrunjelul, telina si se calesc impreuna cu ceapa.Se adauga foarte putina apa. Se pune apoi varza, dovleceii, vinetele , fasolea verde, ardeii grasi. Rosiile se taie felii rotunde si se pun la ghiveci impreuna cu usturoiul. Se sareaza si condimenteaza, apoi se adauga verdeata tocata marunt. Se amesteca foarte usor, se pune capacul si se da vasul la cuptor pana ce legumele sunt gata si sosul a scazut. Dupa gust la ghiveci, se poate pune si un fir de cimbru. Pofta mare!