Ingrediente
4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
o ceapă tăiată mărunt
o lingură de ulei
8 ouă bătute
3 ceşti de şuncă tăiată în cubuleţe
3 ceşti de brânză rasă
sare şi piper
Mod de preparare
Pune pe foc într-o oală apă cu sare şi lasă la fiert. Când dă în clocot adaugă cartofii tăiaţi şi fierbe-i aproximativ 5 minute, până când îi poţi pătrunde cu o furculiţă, dar fără să se sfărâme. Ia-i de pe foc şi strecoară-i. Între timp încălzeşte cuptorul până la 175 grade Celsius. Mai departe, pune uleiul într-o tigaie la foc şi lasă-l până când se încălzeşte. Adaugă ceapa tăiată mărunt şi las-o la călit, amestecând uşor. Adaugă mai apoi ouăle, cartofii, şunca, sarea şi piperul. Ţine amestecul la foc, până când ouăle se prăjesc la bază, adică aproximativ 5 minute. Adaugă deasupra brânza rasă. Acum pune tigaia în cuptor ţi ţine-o până când brânza se topeşte, iar ouăle se prăjesc în întregime, adică maxim 10 minute.
Frittata in italiana inseamna omleta. Dar in engleza este potato omlette.
chiar nu inteleg deloc reteta asta cu ffritata de patata, nu are nici un inteles ...... eu am intels ce vrea sa zica reteta dar nu are nici un inteles cum au scriso.........
Branza tre sa fie dulce sau sarata
frittata e o omleta cu spanac f lejera facuta la cuptor....hmmmm
lasa femeia in pace, americanii oricum importa orice, zi merci de reteta
frittata este un cuvant italian frumusico!!!!mai citeste,mai citeste!!!