Friptura de miel cu leustean si piure de telina
Mancaruri / 24.04.2008

Mod de preparare

Pentru ca, de Paste, mielul este nelipsit de pe mesele romanilor, iti oferim o reteta de friptura delicioasa, cu piure de telina. Aromele deosebite ale mirodeniilor vor face din acest preparat o adevarata incantare pentru seara de Inviere, pe care o vei petrece alaturi de toti cei dragi.

Ingrediente si cantitati:


2 pulpe de miel;
2-3 teline;
funze de telina;
2 legaturi de leustean;
mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara;
1 cana cu vin alb;
1 lingura cu otet balsamic (doar din acesta);
sare;
ulei.

Mod de preparare:


1. Pregateste carnea de miel – curat-o de pielite, sareaz-o si freac-o cu usturoi (2-3 catei zdrobiti).

2. Separat, pregateste un ceai din vin si toate mirodeniile de mai sus, pe care il incalzesti cat sa poti tine degetul in sos. Lasa sa se decanteze o ora. Trage intr-o seringa aproximativ 30 ml din vinul aromatizat si injecteaza sucul in pulpele de miel din loc in loc.

3. Restul mirodeniilor, sucul si pulpele de miel pune-le intr-o punga si lasa-le sa stea doua ore la rece. Rastoarna totul intr-o tava, pune ulei si da-l la cupor, nu inainte de a adauga in sosul respectiv doua legaturi de leusean intregi (doar pentru aroma speciala, le vei scoate la final).

4. Friptura este delicioasa si daca folosesti coaste de miel, iar modul de preparare este identic.

5. Fierbe telina, in coaja, in apa cu sare, la foc mic, cu capac. Dupa ce fierbe, curat-o si fa din ea un piure clasic, cu unt si lapte (fierbinte), sare, nucsoara si frunza de telina, foarte fin taiata. Pentru un gust deosebit, poti adauga in piureul de telina 2 linguri cu smantana grasa si mai putin lapte.

6. Preparatul costa aproximativ 50 de lei, ajunge pentru patru persoane foarte flamande si se prepara in aproximativ trei ore.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro