Mod de preparare
Mi-au incantat copilaria. Fie dulci, cu dulceata, fie cu un praf de sare alaturi de soteul de mazare.
Ingrediente: merg circa patru felii de paine la un ou. Lapte cat cuprinde, dulceata de cirese amare sau de visine, putina smantana, coaja de portocala (la varinata dulce), sare, cimbru si piper (la varianta sarata), ulei.
Preparare:
1. Painea trebuie sa fie veche de o zi, pentru ca friganele sa fie reusite. Taie felii de paine (le poti lasa pe masa cateva ore, ca sa se mai usuce).
2. Bate ouale, ca pentru omleta. Daca le vrei dulci, pune in oua o lingurita de zahar si coaja de portocala rasa fin. Pune o felie de paine in lapte, las-o cat numeri la trei!
3. Trece felia de paine prin ou, si pe o parte si pe alta si pune-o la prajit in ulei incins. Prajeste-o bine pe o parte inainte de a o intoarce, ca sa nu se rupa. Scoate-o pe o farfurie.
4. Serveste trei friganele cu o ligura de dulceata si una de smantana peste ele. In varianta sarata, presara pe fiecare un amestec facut din piper si cimbru, alaturi de un sote de legume sau o salata. Daca vrei o varianta mai picanta pune pe langa piper si cimbru si putina boia iute. Sunt minunate!
acum vreau sa fac si eu, sper sa-mi iasa la fel de bune ca in reteta de mai sus..:))