Ficatei prajiti cu spanac si oua
Mancaruri / 17.06.2013

Ingrediente

• 2 buc. oua • 1 buc. lamaie • 2 lingura ulei • 1 buc. ceapa alba • un praf de sare • 100 gr orez • un praf de piper macinat • 4 catei de usturoi • 1 buc. rosie • 100 gr smantana • 500 gr ficat de pasare • 800 gr spanac • 2 linguri de faina • 100 gr telemea de vaci • 2 fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga spanacul maruntit si se lasa 3-4 minute sa fiarba.Orezul se fierbe separat si se adauga peste spanac. Se adauga smantana, telemeaua taiata cubulete mici, sarea , piperul si zeama de la o lamaie si se amesteca sa se omogenizeze. Se spala ficateii, se scurg de apa, apoi se pun intre doua servetele de bucatarie ca procesul de eliminare a apei sa fie mai rapid, se condimenteaza cu putina sare si piper, se trec prin faina si se pun la prajit cu o lingura de ulei in tigaia Delimano . Se fierb doua oua tari, se curata si se taie rondele. Se aseaza ficateii prajiti pe jumatatea unui platou iar pe cealalta jumatate se pune spanacul.Se orneaza cu rondelele de ou fiert, rosiile taiate feliute si cateva fire de patrunjel. Pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro