Ingrediente
Ingrediente: 1 kg fasole alba boabe,2 cepe,100 ml bulion,2 linguri pasta de tomate,2 linguri sare,50 ml ulei,3 catei de usturoi.
Mod de preparare
Mod de preparare: Fasolea se pune la inmuiat cateva ore in apa calduta,se scurge si se pune apoi la fiert in alta apa calda. Cand este bine fiarta se adauga sare si se mai lasa sa mai dea cateva clocote. Daca a ramas prea multa zeama,mai scurgem din ea si apoi cu un blender putem pasa fasolea,sau prin masina de tocat si mai adaugam putina zeama cat sa obtinem o compozitie cremoasa. Usturoiul pisat se caleste foarte putin in 2 linguri de ulei si se amesteca in fasole. Ceapa taiata pestisori se caleste in ulei,adaugam cam 50 ml apa si o mai lasam putin sa fiarba.Saram atat cat este necesar,adaugam pasta de tomate si bulionul,fierbem 2 min.Adaugam patrunjel verde tocat si servim peste fasole.