Drob de miel in prapure
Mancaruri / 19.04.2013

Ingrediente

- 30 gr unt - 1 lingurita sare - 100 ml ulei de floarea soarelui - 1 varf de cutit de piper negru macinat - 2 buc. ceapa arpagic - 3 legaturi marar verde - 4 legaturi de ceapa verde - 2 buc. oua de gaina - 1 kg maruntaie de miel - 1 buc. prapure de miel

Mod de preparare

Se spala bine prapurele, apoi se lasa sa stea in apa rece. Maruntaiele de miel se spala in cateva ape reci, dupa care se oparesc in apa clocotita. Apa rezultata de la oparirea maruntaielor de miel se arunca, apoi acestea se se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa clocoteasca timp de aproximativ 30 de minute. Maruntaiele de miel se scot din apa in care au fiert si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, se toaca la cutit, foarte marunt. Ceapa arpagic si ceapa verde se toaca marunt. Jumatate din cantitatea totala de ceapa se caleste in cantitatea de ulei. In tigaie se adauga maruntaiele tocate marunt si se rumenesc impreuna inca 5-10 minute. Se scurge excesul de grasime si se lasa compozitia la racit. Dupa ce aceasta s-a racit, se adauga restul cantitatii de ceapa, mararul tocat marunt, ouale batute, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se omogenizeaza. Prapurele se scurge de apa, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se adauga compozitia astfel preparata mai sus si se niveleaza frumos, dupa care se acopera drobul cu marginile prapurelui. Se da tava cu drob la cuptorul incins in prealabil, unde se tine timp de aproximativ 35-40 de minute, pana cand se rumeneste.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro