Ingrediente
4 dovlecei potriviti ca marime - 1 pachet brinza tofu - 1 ardei gras rosu - 2 buc. ceapa verde - 1 legatura de marar verde - 2-3 linguri pesmet.
Mod de preparare
Se curata dovlecei de coaja,se taie in jumatate si se scobeste miezul cu o lingura .Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare,cind apa clocoteste se adauga dovlecei si se o poaresc un 3-4 min.Se scoate dovlecei si se lasa intr- strecuratoare sa se scurga de apa . Brinza tofu se rade pe o razatoare sau daca este moale se farimiteaza cu mina foarte marunt . Ardeiul ceapa verde, si mararul verde se toaca foarte marunt si se amesteca cu brinza toffu in care se adauga si pesmetul .Se amesteca foarte bine compozitia . Intr-o tava de iena unsa cu putin ulei de masline se aseaza frmos dovleceii,cu compozitia obtinuta umpem barcutele de dovlecei,deasupra pe fiecare se pune citeva felii de rosii si citeva picaturi ulei de masline . Se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa un 10-15 min . Este un aperitiv foarte gustos. Se poate servii cu bucati de pine prajita frecate cu usturoi si unse cu putin ulei de masline. Pofta buna tuturor.