Dovlecei ciufuliti
Mancaruri / 02.04.2013

Ingrediente

Folosim dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ciufulite.Avem nevoie de doua linguri de ulei de masline, 250 de grame de branza vegetala tofu, sare de mare si piper proaspat macinat - dupa gust si un pahar mare de sos marinara (pe care-l pregatim in timp ce dovleacul este in cuptor)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. In acest rastimp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, un paharel de vin rosu, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Usturoiul pisat se caleste in putin ulei de masline, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Se da deoparte, sa nu istoveasca.... Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se ciufuli un pic. Branza tofu se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare. Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste spaghetti de dovlecel. Deasupra ornam cu sosul marinara. Buon appetito!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro