Crochete de cod cu crema de usturoi
Mancaruri / 04.06.2009

Mod de preparare

O combinatie delicioasa, pe care copiii o vor savura cu placere.

Ingrediente:


750 grame cod, 100 grame faina, ulei, sare, piper, un albus de ou, ulei pentru prajit, patru felii de paine, sase catei de usturoi, 100 ml lapte dulce, felii de lamaie si sucul de la jumatate de lamaie.

Preparare:


  • 1.   Amesteca intr-un vas faina, sarea, piperul si adauga 150 ml apa fierbinte si doua linguri de ulei. Lasa amestecul sa se odihneasca la temeperatura camerei, o ora.
  • 2.   Inmoaie feliile de paine in lapte. Curata usturoiul si da-l prin razatoarea fina. Adauga un praf de sare si piseaza-l bine. Stoarce painea inmuiata in lapte, pune-o intr-un vas si adauga doua-trei linguri de ulei. Bate cu mixerul pana se face o crema. Adauga usturoiul pisat, sucul de la jumatate de lamaie. Potriveste de sare si piper. Acopera cu folie de plastic si da crema de usturoi la firgider.
  • 3.   Curata de oase si piele codul. Taie-l in fasii de 3-4 cm pe latul pestelui. Bate spuma albusul si adauga-l incet in aluat. Inmoaie fiecare bucatica de peste in aluat si prajeste-o in ulei incins circa 3-4 minute pe fiecare parte.
  • 4.   Serveste crochetele cu crema de usturoi si felii de lamaie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro