Creveti marinati pe gratar
Mod de preparare
O reteta usor de preparat, potrivita pentru momentele festive petrecute alaturi de familie.Ingrediente si cantitati:
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/3 ceasca de ulei de masline
- 1/4 ceasca de sos de rosii
- 2 linguri de otet
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/4 lingurita cu piper
- 1 kg creveti curatati
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mare, amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Presara busuioc, sare si piper. Adauga crevetii in vas si lasa compozitia sa ii acopere. Acopera vasul si lasa-l la frigider intre 30 de minute si 1 ora, amestecand o data sau de doua ori.
2. Incinge gratarul la foc mediu. Pune crevetii pe betigase de frigarui si inmoaie-i in sosul din vas.
3. Unge gratarul cu ulei, pune crevetii si coace-i circa 2-3 minute pe fiecare parte.
Acum imi e greu sa o i-au de la capat.Dra oricum nu spuneti n la nou Sotul meu da spune si nu stie ce pierde.
incearca ce am postat si te rog sa imi spui ce parere iti fac dupa f de mare...eu gindeam la fel...dar uite ca putem degusta si altceva diferit..
Deci! Am inteles ca se lasa crevetii 30min-1ora la frigider in vasul cu respectivul sos.Inainte de a-i pune la gratar se inmoaie din nou in sos. Pai nu s-au inmuiat destul 1 ora?! Adica ii scot din sos gata inmuiati dupa care ii inmoi din nou?! Reteta asta e prea complicata pentru puterea mea de intelegere :D
Crevetii imi plac si cred ca sunt Ok dar calamar si alte fructe de mare ,nu ma prea impac si cred ca nici altii iar de pret ce sa mai vorbim remane puiul si porcul pe primul loc sau pestele e ok.