Crap la cuptor
Ingrediente
1 crap de 1,5 kg,
3 linguri ulei,
1 pahar vin alb,
3 cepe,
2 căţei de usturoi,
2 foi de dafin,
5 boabe de piper,
o roşie tăiată felii,
sare.
Mod de preparare
Se curăţă crapul, se sărează la exterior şi interior şi se lasă un sfert de oră.
Se aşază apoi într-un vas pentru cuptor în care să încapă bine.
Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, feliile de roşie şi sarea.
Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate.
Se unge din când în când cu sosul din tavă.
Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă.
se tine la cuptor o ora si jumatate?!!! La ce temperatura, 100 de grade C?!