Cotlet de porc cu mere coapte
Mancaruri / 22.01.2009

Mod de preparare

Un fel de mancare foarte usor de preparat, gustos si aromat.

Ingrediente si cantitati:


cotlete de porc in bucata intreaga
costita afumata
2 mere pentru fiecare cotlet
sare
ulei
piper
putin vin rosu
putina miere
nucsoara macinata proaspat
cateva crengute de rozmarin

Mod de preparare:


1. Curata cotletele de pielite, sareaza si pipereaza dupa gust. Peste carne, presara si nucsoara macinata.

2. Infasoara cotletele in costita, pe care ai feliat-o foarte subtire. Fixeaza costita cu crengute de rozmarin (sau scobitori). Important este sa "imbraci" bine cotletele in costita.

3. Pune carnea la cuptor, intr-o tava de dimensiuni mari, in care ai pus uleiul si vinul.

4. Cand sosul din tava a scazut peste jumatate, adauga merele (cu miezul scos si umplute cu putina miere si cateva bucatele de costita taiata betisoare si bine rumenite inainte in tigaie, pe aragaz). Friptura mai sta la cuptor pana se coc merele.

5. Serveste un cotlet alaturi de doua mere coapte si sos din tava.

Sfat Eva:
Alaturi de mere (sau in loc de mere), poti adauga in tava gutui - preparate la fel. Se mai pot adauga prune uscate si caise. Aroma este fantastica!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro