COD IN CRUSTA DE BERE
Mancaruri / 26.03.2013

Ingrediente

O alta reteta foarte gustoasa si care e servita in mai toate tavernele din Grecia, este acest tip de peste prajit! Incercati-o si va va place imediat! INGREDIENTE 800 gr peste cod (filetul) 1 ceasca (cafea) bere 1 ceasca faina 1 ceasca amidon de porumb sare piper ulei ptr prajit

Mod de preparare

Indicat este sa cumparati filet de peste, verificati sa nu aiba oase, si taiati in bucati medii si lasati deoparte. Intr-un vas, puneti berea, faina si amidonul, apoi amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. Berea ajuta sa se umfle frumos cand se va praji si amidonul ajuta sa se lege frumos compozitia si nu va fi tare crusta. Lasati compozitia cca o ora la frigider. Intr-o farfurie, puneti putina faina( ajuta sa se lipeasca mai bine compozitia), trecem pestele intai prin faina, apoi punem in compozitie, sa fie bine acoperit apoi prajim in ulei fierbinte cateva minute, nu va speriati daca culoarea e mai inchisa, pestele insa va fi bine prajit, nu ars! Daca culoarea crustei e deschisa la culoare, atunci nu s-a prajit bine pestele. Cand e gata, scoatem bucatele de peste si lasam intai intr-o farfurie acoperita cu hartie de bucatarie ptr a se scurge uleiul. Se serveste cu SCORDALIA

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro