Ciuperci la cuptor
Mancaruri / 24.02.2010

Mod de preparare

Este o mancare excelenta, indiferent daca esti sau nu vegetariana.

Ingrediente: doi catei de usturoi, un ardei iute mic, o legatura de marar, cinci linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate, doua-trei rosii, opt ciuperci mari (cel putin cat podul palmei), jumatate de lamaie. Ingredienele sunt pentru patru portii.

Preparare
: Incinge cuptorul. Curata ciupercile. Pune palariile ciupercilor cu lamelele in sus intr-o tava neunsa. Pune intr-un blender cateii de usturoi tocati, mararul, ardeiul iute bucati, fara seminte, piciorusele ciupercilor, uleiul si pasta de rosii. Adauga o lingura, doua de apa si omogenizeaza bine. Potriveste de sare si piper pasta si umple cu ea palariile ciupercilor.

Uleiul din pasta va trece, in timpul coptului, prin ciuperci, motiv pentru care nu este necesar sa ungi tava. Pune deasupra fiecarei ciuperci felii groase de rosie. Da totul la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. Cand scoti ciupercile din cuptor stropeste-le cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Serveste ciupercile cu felii de mamaliga rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro