Chiftelute de vinete
Mancaruri / 05.08.2009

Mod de preparare

Simplu, gustos si usor de preparat.

Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper.

Preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara.  

Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit.

In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta.

Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in ulei.

Sunt gata cand devin aurii si crocante. Serveste-le calde, cu iaurt batut.
  • olimpia, luni, 09.08.2010 21:20
    chiftelute cu vinete

    sigur sunt gustoase ancerc maine reteta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro