Chiftelute cu sos de marar
Ingrediente
ingrediente chiftelute cu sos de marar: 200 g carne de porc, 300 g carne de vita, 1 ou , 100 g franzela, 1 ceapa, sare, piper, dupa gust. Untdelemn pentru prajit. Sosul: 2 linguri ulei, 1 lingura faina, 1 ceasca mare smantana, marar.
Mod de preparare
Modul de preparare a retetei: Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata si prajita in ulei, oul crud, franzela muiata in lapte si stoarsa, sare, piper, verdeata si se formeaza chiftelele, care se prajesc, la foc potrivit, pe amandoua partile. Intre timp se prepara sosul. In untura fierbinte se pune faina si cand a inceput a se ingalbeni se adauga doua linguri de marar taiat marunt. Se lasa putin si se stinge cu apa rece lasandu-se sa fiarba 5-10 minute. Se adauga sare dupa gust, smantana si chiftelele.