Chiftelute
Mod de preparare
Desi nu sunt prajite in ulei, sunt savuroase!Ingrediente:
o parte carne de vita, o parte carne de porc tocata (impreuna 500-600 grame), o felie de paine, lapte, doua linguri de faina, un ou, o ceapa, doi catei de usturoi, patrunjel tocat, seminte de marar, nucsoara, sare si piper, o lingura de ulei.
Preparare
- Inmoaie painea in lapte, stoarce-o bine si amestec-o cu ceapa tocata fin, carnea, mirodeniile, oul, lingura de faina si usturoiul tocat marunt, precum si cu patrunjelul tocat si semintele de marar pisate.
- Potriveste de sare si piper si amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care adaugi o lingura de ulei.
- Formeaza chiftelutele si asaza-le in aparatul de fiert la aburi.
- Sunt gata in 30-40 de minute. Serveste-le cu un sos salsa verde sau sosul de usturoi cu nuci.