Mod de preparare
Poti prepara aceasta reteta pentru pranz sau ca aperitiv; este delicioasa!
Ingrediente si cantitati:
6 cepe albe olandeze (le gasiti in orice supermarket; sunt mari, de dimensiunea unui mar si foarte albe; pot fi folosite si cepe obisnuite, dar alege cepe sferice si mari)
1 piept de pui mare
1 bucata de branza uscata sau parmezan
verdeata (marar, patrunjel, cateva fire de telina si, daca vreti, putin tarhon)
sare
piper
1 cana cu vin alb
ulei
2 galbenusuri de ou
1 lingura cu faina
Mod de preparare:
1. Curata ceapa, lasa-i codita si taie un capac la 2/3 de varf. Cu un varf de cutit, scoate continutul cepei, astfel incat sa mai ramana doar doua-trei foi. Curata pieptul de pui de piele si oase si taie-l fasii, pe care le tai apoi si transversal.
2. Taie cat de fin poti verdeturile si ceapa scobita din cepele pentru umplut si amesteca totul cu carnea de pui, galbenusurile de ou si branza rasa (dar pastreaza o lingura-doua cu branza), putin ulei, sare, piper. Umple ceapa cu acest amestec, cu varf. Pune deasupra putina branza rasa si asaza cepele intr-o tava adanca, unsa cu ulei.
3. Separat, intr-o cratita, presara o lingura cu faina in putin ulei, amesteca si stinge cu vin si o cana-doua de apa. Adauga sosul peste ceapa si lasa totul la cuptor circa 60 de minute. Cand pui preparatul la copt, sosul trebuie sa acopere cel putin trei sferturi cepele. Cand este gata preparatul, se serveste cu iaurt sau smantana.
Da ce pot sa zic...e o reteta reusita...oricum pe mine ma-ti ajutat mult..am avut nevoie de niste retete frantuzesti...mss mult!!