Cartofi noi cu păstrăv, o reţetă recomandată de Jamie Oliver
Ingrediente
- 2 kg cartofi noi
- 50 g unt sărat
- 250 g fileuri păstrăv afumat
- 1 strop de oţet de cidru sau zeama de la o jumătate de lămâie
- 1/2 legătură arpagic proaspăt
Mod de preparare
Curăţă cartofii şi apoi pune-i la fiert în apă sărată timp de 15 minute sau până când intră furculiţa uşor în ei. Se scurg şi se lasă să se usuce puţin.
Transferă cartofii într-un castron mare, adaugă untul şi asezonează-i după plac. Adaugă apoi oţetul sau zeama de lămâie, pune arpagicul tocat mărunt deasupra şi amestecă bine.
Păstrăvul poate fi rupt în bucăţele mici şi amestecat cu cartofii sau poate fi lăsat ca fileuri deasupra lor.
Se serveşte la temperatura camerei!