Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci
Mancaruri / 05.12.2011

Ingrediente

6 cartofi
200 g salam de Sibiu sau Bănăţean
o cutie de ciuperci
300 g brânză de telemea
200 g smântână
2 ouă
verdeţuri (oregano sau rozmarin)

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert, după ce i-ai tăiat în cubuleţe. Mai apoi, taie salamul în felii subţiri şi sfărâmă brânza în bucăţele mici. Bate cele două ouă într-un castron şi adaugă peste ele smântâna şi verdeaţa. Continuă să le amesteci până când totul devine omogen. Cât timp dau cartofii în clocot, ai timp să pui ciupercile la prăjit într-o tigaie unsă cu două linguriţe de ulei. După ce se rumenesc ciupercile, adaugă-le în vasul cu ouă şi smântână şi amestecă. Acum pregăteşte tava de cuptor. Unge-o cu puţin unt şi cu puţină smântână amestecată cu ou. Mai apoi, adaugă un strat de cartofi (care acum ar trebui să fie aproape fierţi), câteva felii de salam şi puţină brânză. Pune pe deasupra o treime din sosul cu ou, smântână şi ciuperci. Mai adaugă un al doilea strat de cartofi, pe care îl garniseşti cu feliile de salam. Distribuie mai apoi restul de sos şi pune pe deasupra brânza sfărâmată rămasă. Adaugă tava în cuptorul încins în prealabil şi ţine-o la foc mic spre mediu, fără capac, timp de 20-30 de minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro