Ingrediente
6 roşii lunguieţe (prunişoare), tocate
1/2 ceaşcă cu roşii uscate la soare, păstrate în ulei
3 căţei de usturoi pisaţi
1/4 ceaşcă cu ulei de măsline
2 linguri cu oţet balsamic
1/4 ceaşcă busuioc proaspăt
1/4 linguriţă cu sare
1/4 linguriţă cu piper negru măcinat
1 baghetă franţuzească
2 căni cu mozzarella dată prin răzătoare
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul.
Într-un bol mare, amestecă roşiile tăiate, roşiile uscate, usturoiul, uleiul de măsline, busuiocul, sarea şi piperul. Lasă la macerat timp de 10 minute.
Taie bagheta în felii potrivite ca grosime.
Pe o foaie de copt, aşază feliile una lângă alta într-o tavă şi lasă-le la foc mare timp de unul, două minute, până se rumenesc uşor.
Împarte amestecul de roşii în mod egal pe feliile de pâine. Presară apoi mozzarella rasă.
Pune iar la cuptor pentru cinci minute sau până când mozzarella este topită.